Nyheder

Morten fra Vejle gør sin drøm til virkelighed: Sælger alt til hus og have på internettet

Morten fra Vejle er en af dem, der griber ud efter sin drøm. Han er blevet selvstændig med sin webshop Grat.dk, der sælger alt det, man kan have brug for, når man skal gør-det-selv i hus og have.

Det stod vist ikke rigtigt skrevet nogle steder, at Morten Madsen Bennedsen skulle ende med at sælge sand, grus, granitskærver og fliser. Iværksætteren er uddannet Business Development Engineer og han interesserede sig egentligt ikke alverden for hverken hus eller have, da han startede Grat.dk. Derimod interesserede han sig for spændende forretninger, og det mener han, at han fandt med sin webshop.

“I starten havde jeg ingen interesse for eller viden om produkterne, vi solgte, men jeg så muligheder i markedet. Grat.dk er på mange måder summen af de erfaringer, jeg har gjort mig gennem årene,” siger Morten Madsen Bennedsen, der er født i Vejle, hvor han også bor nu.

Drømmer om at sælge alt til hus og have
Morten har beskæftiget sig med handel på internettet siden 2011, hvor han startede en webshop, der solgte gadgets som ham og et par venner havde importeret fra Kina. Han fortæller med et grin, at den første webshop ikke blev så stor en succes, som de initiativrige venner havde håbet på. Derfor holdte han udkig efter nye spændende idéer til produkter, han kunne sælge online. Så en dag fik han en idé.

“I starten solgte jeg skærver, grus og mørtel. Senere kom fliser og granit til. Derefter fik jeg en idé om, at jeg ville sælge alle de byggematerialer, man skal bruge til sit hus og have,” siger Morten Madsen Bennedsen. Inden han fortsætter: “Jeg interesserer mig især for at bygge selve forretningen op, og det får jeg rig mulighed for her.”

Han fortæller bl.a., at han i starten især måtte arbejde med kundernes skepsis, når de blev sat overfor at købe sand på internettet.

“Deres forventninger var simpelthen helt anderledes. Sand er man vant til at handle ved, at man ringer til den lokale grusgrav og hører, hvad det koster. Derfor ringede mange kunder ind på nummeret, der står på vores hjemmeside, og så måtte jeg forklare dem, hvordan de skulle handle ind på hjemmesiden,” siger Morten Madsen Bennedsen.

I fremtiden er planen, at Grat.dk skal udvides. Det skal bl.a. ske ved salg af beton, tagsten og loftsplader, så iværksætteren fra Vejle kommer tre skridt tættere på sit mål om at sælge alt, der skal bruges til hus og have.

Glad for Vejle
Både Morten og hans virksomhed har hjemme i Vejle. Grat.dk holder til i Slagteriets Udviklingspark Vejle, som er et kontorfællesskab, hvor mindre virksomheder har mulighed for at få adgang til kontorer, mødelokaler og andre iværksættere at sparre med.

Vi søger kunstner...

Er du kunstner i Vejle og omegn og har du lyst til at udstille dine billeder her i huset?

Vi har masser af vægplads på 3 etager, der mangler udsmykning. Der kommer dagligt mange besøgende så der er mulighed for høj eksponering. 
Har du 30-40 malerier du vil have udstillet, så kontakt os på telefon 76 81 18 90 for at aftale nærmere.

Perioden for udstilling vil typisk ligge på 4-6 måneder og er naturligvis gratis.

 

 

Team Slagteriet mestrer god arbejdslyst

Hvem kan........ Slagteriet kan!!!!!

Teamet i Slagteriet Udviklingspark Vejle (Vejle Erhverv) er ret stolte over at være nomineret til finalen i Syddansk mesterskab i god arbejdslyst 2018.

Vi kan nemlig rigtig godt lide vores arbejde, hinanden og vores kunder.

Vi vandt desværre ikke, men bare det at være nomineret til finalen - blandt hele 156 andre arbejdspladser i Syddanmark - er mega godt gået!

Her ser du billedet fra finalen på Haderslev Stadion 25. november.

Gazelle: -Vi har gjort det modsatte af, hvad man bør

Konceptet, der har gjort TRP-Solutions til gazelle, er så efterspurgt, at virksomheden aldrig har haft behov for selv at opsøge nye kunder.

Blot fem år efter TRP-Solutions ApS blev stiftet, har de modtaget Børsens gazelle-pris. Produktet bag succesen er en it-løsning til autolakerer, som bl.a. kan styre onlinebookinger, ordre, lagerbeholdning og tidsregistrering. It-systemet, et såkaldt ERP-system (enterprise ressource and planning), blev skabt ved et tilfælde, men efterspørgslen har været så stor, at det har gjort iværksætteren fra Slagteriet Udviklingspark Vejle til gazelle:

-Vi er naturligvis stolte over at modtage Børsens gazelle. Konceptet opstod ved et tilfælde, men vores succes skyldes, at vi har leveret det produkt, markedet har efterspurgt. Vi har været heldige, men også dygtige, siger Jesper N. Jørgensen, medejer af TRP-Solutions.
   
Stærkt samarbejde skabte succesen
Svaret på virksomhedens vækst skal findes i samarbejdet med den store amerikanske malingproducent PPG’s skandinaviske afdeling. Samarbejdet har nemlig betydet, at TRP-Solutions fik PPG’s salgsteam i ryggen, og derfor er it-systemet nu udbredt i hele Skandinavien.

-PPG har hele tiden koblet flere kunder på systemet, og det har været medvirkende til at skabe den vækst, som har sikret os gazellen. PPG har naturligvis et ønske om at skabe det bedste system for deres kunder, og det er vores opgave at levere de løsninger, der sikre, at PPG opnår det mål, fortæller Jacob Neergaard Pedersen, medejer af TRP-Solutions og ansvarlig for udviklingen af virksomhedens it-løsninger.

Utraditionel iværksætter
TRP-Solutions er ikke en traditionel iværksættervirksomhed. Faktisk har virksomheden gjort det modsatte af, hvad der ofte anbefales.

-Vi har aldrig fundet vores ”WHY”. Vi har aldrig skulle lede efter et forretningsområde eller produkt. Efterspørgslen er fra start kommet, fordi behovet var der, og sådan er det også i dag, fortæller Jacob Neergaard Pedersen og tilføjer.

-Vi følger ”den jyske model”. Vi kunne måske godt have vækstet hurtigere, men vi har aldrig brugt penge, vi ikke har. For os er sikkerheden vigtigere end at tage chancer.

Iværksætter ved et tilfælde
Det lå ikke i kortene, at Jacob Neergaard Pedersen skulle være iværksætter. Men efter at have hjulpet autolaker Leon Clausen, som i dag er medejer af TRP-Solutions, med et nyt stempelur i 2011, tog iværksætter-drømmen fart. Nye funktioner blev tilføjet systemet, og andre i branchen fik interesse for løsningen og blev koblet på systemet. Herigennem blev interessen også vakt hos PPG og et samarbejde blev indgået.

-Da jeg gik ind i branchen, var den håbløs bagud på digitaliseringen. Andre lignende brancher som fx automekanikere var meget længere fremme i udviklingen. Så vi ramte virkelig ned i et stort behov, fortæller Jacob Neergaard Pedersen.

I 2015 valgte TRP-Solutions at flytte ind i Slagteriet Udviklingspark Vejle, da der opstod behov for mere professionelle rammer i forbindelse med ansættelsen af en ny medarbejder.

-Selvom man er iværksætter, er det vigtigt at have nogle professionelle rammer. En kantine og mødelokaler stod meget højt på vores liste. Iværksætter-netværket var også vigtigt, og muligheden for at vækste i Slagteriet, fortæller Jacob Neergaard Pedersen.

I dag har TRP-Solutions ApS tre ejere. Alt it-udvikling foregår fra kontoret i Slagteriet Udviklingspark Vejle, og virksomheden samarbejder med testcentre i hele Skandinavien.

 

 

Nyt tilbud til behandlere/terapeuter i Slagteriet - Tulip

Vi har gennem længere tid fået forespørgsler fra terapeuter og behandlere om at kunne leje lokaler på timebasis. Typisk nogle der endnu ikke er klar til at leje lokaler på fuld tid.

Så for at imødekomme efterspørgslen lancerer vi nu et koncept, vi har valgt at kalde TULIP.

Tjek linket og spred gerne det glade budskab i dit netværk.

Læs mere om lokalet her.