Nyheder

Iværksættere tager elbilen til sig

Stort kontorfællesskab i Vejle bestående af iværksættere slagter de dårlige undskyldninger for ikke at vælge elbiler

Da Slagteriet Udviklingspark Vejle fik tilbuddet om at møde fire moderne elbiler og tilhørende ladestandere via Region Hovedstadens projekt Mød elbilen, blev der uden tøven sagt ja tak til tilbuddet.

Mødet med elbilerne
Demonstrationsprojektet og muligheden for at prøvekøre fire forskellige elbiler blev formidlet til kontorfællesskabets lejere, som består af en lang række iværksættere og start-up virksomheder.  

Per Hein der er centerleder i Slagteriet Udviklingspark Vejle og Roberthus Udviklingspark Egtved, samt ansvarlig for en række iværksætteraktiviteter i Vejle Kommune Erhverv fortæller, at mange af kontorfællesskabets lejere arbejder med ny teknologi og trends. 

"Elbiler er for mange et hot emne og der har været stor nysgerrighed og interesse for at prøve elbilerne og blive klogere på, hvad moderne elbiler kan tilbyde. Alle har været yderst positive", udtaler Per Hein. 

Kontorfællesskabets brugere har ofte møder og aktiviteter ude af huset og elbilerne blev flittigt brugt til dette formål, ligesom nogen blot kørte en prøvetur, for at stifte bekendtskab med én af elbilmodellerne.

Resultat af mødet med elbilerne
Mødet med elbilerne har betydet snak på gangene i det store kontorfællesskab og flere af testkørerne har givet udtryk for, at de overvejer at skifte deres nuværende benzin- og dieselbiler ud med en elbil.

"Der er ingen tvivl om, at mødet med elbilerne har gjort indtryk og bidraget til en ændret holdning til hvad en elbil er i dag, jeg selv er blevet overrasket over hvor godt de kører, den lydløse kørsel og hurtige acceleration er meget appellerende", udtaler Per Hein. 

Om Slagteriet Udviklingspark Vejle
Slagteriet Udviklingspark Vejle er en del af Innovation & Entreprenørskab i Vejle Erhvervsudvikling. Sammen med de andre udviklingsmiljøer i kommunen skabes de bedste betingelser for iværksættere og mikrovirksomheder i kommunen.

Slagteriet Udviklingspark Vejle har sit særlige navn fra beliggenheden i Vejle midtby. Den nuværende udviklingspark har til huse i administrationsbygningen til det nu nedrevne Tulip Slagteri, som tidligere hed Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri. 

Om Mød elbilen
Mød elbilen er et demonstrationsprojekt målrettet private virksomheder. Målet er at sætte skub i overgangen til elbiler i den private sektor via en positiv formidling af, hvad moderne elbiler tilbyder af fordele og muligheder.

I alt 25 virksomheder har fået mulighed for at teste fire moderne elbiler med tilhørende opladningsbokse i 14 dage inklusiv instruktion, help-desk og anbefalinger til den fremadrettede omstillingsproces. 

Projektet Mød elbilen er blevet til med tilskud fra Energistyrelsen under Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.

Slagteriet nomineret til DANA Award 2016 -kategorien Fællesskabsprisen!

Det er med stolthed, vi kan annoncere, at Slagteriet Udviklingspark Vejle er blevet nomineret til DANA Award 2016-prisen i kategorien Fællesskabsprisen.

En Award som gives til et kontorfællesskab, inkubator eller opstartsmiljø, som på bemærkelsesværdig vis har skabt rum og overskud til begejstring, virkelyst, netværk og udvikling. En Award som belønner det mod som det er, at foretage ofte større investeringer i lokaler og drift for at kunne tilbyde moderne vækstfaciliteter med særpræg for især mindre virksomheder.

Slagteriet nomineres fordi:

”Centerleder Per Hein og hans dedikerede team, har formået at skabe et innovativt brand og dynamisk vækstmiljø for iværksættere og mikrovirksomheder i Vejle.

Huset er kendetegnet ved sin store mangfoldighed og et sted, hvor brancher mødes - skaber grundlag for vækst og virke blandt virksomhederne, men også grundlag for at der skabes nye produkter og projekter på tværs af baggrunde og fag. Centerleder Per Hein er ikke en " klassisk " centerleder, men i høj grad en ildsjæl, som brænder meget for, at hver enkelt virksomhed i huset få succes og adgang til de bedste rammer for netværk, udvikling og nytænkning og sætter en ære i at skabe de bedste rammer for videndeling og i samspil med erhvervslivet i Vejle som helhed.”

 

Prisoverrækkelsen foregår ved DANA Award 2016 d.9. juni 2016. 

Læs mere om arrangementet her!

 

 

Vidste du, at alle borgere i Vejle med en iværksætter i maven kan få juridisk rådgivning i Slagteriet Udviklingspark Vejle.

Overvejer du at starte virksomhed, er du ved at starte eller er du igang, er du velkommen til at møde op i Slagteriet Udviklingspark Vejle d. 3. tirsdag hver måned kl.9-12, hvor Thomas Grønbek fra Codex Advokater er klar til at rådgive om diverse juridiske problemstillinger.

Her en hilsen fra Thomas:

”Hos Codex Advokater arbejder jeg med generel erhvervsret og selskabsret, immaterialret, it-ret og miljøret. Min store interesse er it-ret og særligt emner som plagiering af software, hosting-aftaler, softwareleverancer, udviklingsaftaler, behandling af persondata og online marketing har jeg erfaring med.

Udover juraen har jeg syv års blandet erfaring fra TV 2, hvor jeg har arbejdet med digitale projekter, kommunikation, kundeservice, forretningsudvikling og it-ret som cookies, domænenavne, persondata og online markedsføring.

Jura er sjovt, når man veksler i spændingsfeltet mellem produktudvikling og forretningsudvikling."

 Du henvender dig blot i receptionen, når du ankommer.

 Vi glæder os til at se dig.

Vejle Kommune Erhverv indgår strategisk samarbejdsaftale med Vækstfonden

Vejle Kommune Erhverv har indgået en strategisk samarbejdsaftale med Vækstfonden, der er en statslig fond sat i verden for at finansiere iværksættere og vækstvirksomheder.  Vi håber, vi med den nye aftale, der sikrer Vækstfondens fysiske tilstedeværelse i vores iværksættermiljøer i Vejle, kan bidrage til at sætte yderligere skub i væksten i Vejle.

Vækstfonden hjælper især med:

• Køb en virksomhed

• Forny din produktion

• Udvid din forretning

• Indtag nye markeder

• Bliv grønnere og mere effektiv

• Nystartet virksomhed

Der kan være tale om både mindre lån og større egenkapital-finansiering til både etablerede og helt nystartede virksomheder.

Vækstfonden vil have en fast mødedag i Vejle den 3. torsdag hver måned på skift i henholdsvis Slagteriet Udviklingspark Vejle, Spinderihallerne og Greentech Center.

Vil du vide mere om, hvorvidt Vækstfondens tilbud er noget for dig og din virksomhed, er du velkommen til at kontakte erhvervskundechef Michael Eg på tlf. 81 88 05 34 eller mail meg(at)vf.dk  mhp. at aftale et møde i Vejle. Du kan også orientere dig nærmere på www.vf.dk .

Her oversigt over datoer og steder for møde med Vækstfonden i 2015:

22/1 – Spinderihallerne

19/2 – Slagteriet

19/3 – Greentech

23/4 – Spinderihallerne

21/5 – Slagteriet

18/6 – Greentech

20/8 – Spinderihallerne

17/9 – Slagteriet

22/10 – Greentech

19/11 – Spinderihallerne

17/12 – Slagteriet

Vejle kåret til Danmarks bedste iværksætterkommune 2014

Vejle er endnu en gang blevet kåret til Danmarks bedste kommune til at skabe ideelle vilkår for iværksættere.

Første gang Vejle vandt var i 2007 - og nu har Vejle vist vejen igen i 2014. Under kåringen, som foregik i Spinderihallerne onsdag d. 19. november, blev Vejles evne til at dyrke og fremelske iværksætteriet fremhævet - sammen med en lovprisning af de mange kommunale tilbud og tiltag. Også Slagteriet Udviklingspark Vejle blev nævnt som et af de iværksættermiljøer som er med at holde en høj standard indenfor innovation og entreprenørskab.

Læs hele pressemeddelelsen her.