Nyheder

Usædvanlig succes for iværksætterhus i Egtved

I Egtved kan de noget særligt. På mindre end 3 år er der nemlig skabt et stærkt iværksættermiljø i Roberthus. Bygningen har fået nyt liv, og iværksætterdrømmen leves fuldt ud i lokalerne, hvor der tidligere var bistandskontor.

Der er masser af snak på gangene i Roberthus Udviklingspark Egtved. De tomme lokaler er fortid, og Roberthus er i dag et pulserede iværksættermiljø som emmer af engagement, vilje og store drømme. 11 virksomheder fordelt på 13 lokaler er den nye virkelighed i det tidligere Egtved Rådhus, som er forvandlet til et dynamisk iværksættermiljø med masser af potentiale.

"Specielt i landdistrikter er det vanskeligt at lykkes med et iværksætterhus, men vi har oplevet stor lokal opbakning fra borgere og virksomheder til projektet. De fleste iværksættere vælger et iværksættermiljø som Roberthus, fordi det skaber stor værdi at sidde med andre iværksættere. Men nogen skal jo være de første til at flytte ind, ellers kommer der ikke andre til, og det giver altid udfordringer i starten", fortæller centerleder i Slagteriet Udviklingspark Vejle, Per Hein, som står bag succesen.

En lærerig proces med et godt fundament
"Vores koncept i Slagteriet Udviklingspark Vejle har gjort det muligt at forsøge at skabe et lignende iværksættermiljø i Roberthus. Vi har fordel af i forvejen at have et administrativt apparat i Slagteriet, og det har været vores fundament. Vi kender til mange af de udfordringer, der opstår, men det har også været en lærerig proces", fortæller Per Hein.

Den største udfordring ved etableringen af Roberthus som et rigtigt iværksættermiljø, har været at skabe det daglige netværk, som mange iværksættere efterspørger. Udfordringen er særlig udpræget hos iværksættere, da der traditionelt er større udskiftning hos iværksættere end for mere etablerede virksomheder. Det skyldes ofte, at virksomheden enten må lukke eller vokser ud af de eksisterende lokaler.
De færreste iværksættere ønsker at sidde alene fire ud af fem dage. Vi har derfor lært, at vi skal være mere opmærksomme, når vi tager nye lejere ind. Hvis vi skal have det rigtige iværksættermiljø, skal det være bæredygtige virksomheder, som ikke er for tidlig i sin udvikling. Ellers risikerer vi for stor udskiftning, og det skaber ikke værdi for de øvrige iværksættere i huset, fortæller Per Hein.

Nye rammer med fordele
Ulla Svaneklink Brandt er en af de iværksættere, som har stor gavn af iværksættermiljøet i Roberthus. Hun har startet firmaet Svaneklink Bogføring, hvor hun hjælper virksomheder med at bogføre, indberette moms og lignende ydelser.
"Jeg skiftede mit kontor i privaten ud med et i Roberthus for at fremstå mere professionel, og det er dejligt, at jeg samtidig bedre kan adskille arbejde fra mit privatliv. Men det har også givet mig et fagligt højere niveau, fordi jeg dagligt har kontakt og sparring med andre iværksættere. Som iværksætter er der altid udfordringer, og derfor er det skønt, at jeg har nogen at dele mine tanker med, siger Ulla Svaneklink Brandt."

Iværksætternetværket har bl.a. bidraget til, at Ulla Svaneklink Brandt har fået en opgave, hvor hun underviser i bogføring på Iværksætterforløb for ledige, der er Slagteriet Udviklingspark Vejles tilbud til ledige, som overvejer at blive iværksætter.

Virksomheder med vækstpotentiale
Flere af virksomhederne i Roberthus har stort vækstpotentiale. En af de virksomheder er Takeawalk. Jesper Roy har startet virksomheden, som har specialiseret sig i at udvikle 3D-løsninger til eksempelvis hoteller, så kunderne kan se 3D optagelser af indendørsarealet inden de bestiller. Men også ejendomsbranchen benytter i stor stil de avancerede 3D-løsningen, da det åbner nye muligheder for fremvisning og eksponering til glæde for både sælger og køber.

Iværksættere tager elbilen til sig

Stort kontorfællesskab i Vejle bestående af iværksættere slagter de dårlige undskyldninger for ikke at vælge elbiler

Da Slagteriet Udviklingspark Vejle fik tilbuddet om at møde fire moderne elbiler og tilhørende ladestandere via Region Hovedstadens projekt Mød elbilen, blev der uden tøven sagt ja tak til tilbuddet.

Mødet med elbilerne
Demonstrationsprojektet og muligheden for at prøvekøre fire forskellige elbiler blev formidlet til kontorfællesskabets lejere, som består af en lang række iværksættere og start-up virksomheder.  

Per Hein der er centerleder i Slagteriet Udviklingspark Vejle og Roberthus Udviklingspark Egtved, samt ansvarlig for en række iværksætteraktiviteter i Vejle Kommune Erhverv fortæller, at mange af kontorfællesskabets lejere arbejder med ny teknologi og trends. 

"Elbiler er for mange et hot emne og der har været stor nysgerrighed og interesse for at prøve elbilerne og blive klogere på, hvad moderne elbiler kan tilbyde. Alle har været yderst positive", udtaler Per Hein. 

Kontorfællesskabets brugere har ofte møder og aktiviteter ude af huset og elbilerne blev flittigt brugt til dette formål, ligesom nogen blot kørte en prøvetur, for at stifte bekendtskab med én af elbilmodellerne.

Resultat af mødet med elbilerne
Mødet med elbilerne har betydet snak på gangene i det store kontorfællesskab og flere af testkørerne har givet udtryk for, at de overvejer at skifte deres nuværende benzin- og dieselbiler ud med en elbil.

"Der er ingen tvivl om, at mødet med elbilerne har gjort indtryk og bidraget til en ændret holdning til hvad en elbil er i dag, jeg selv er blevet overrasket over hvor godt de kører, den lydløse kørsel og hurtige acceleration er meget appellerende", udtaler Per Hein. 

Om Slagteriet Udviklingspark Vejle
Slagteriet Udviklingspark Vejle er en del af Innovation & Entreprenørskab i Vejle Erhvervsudvikling. Sammen med de andre udviklingsmiljøer i kommunen skabes de bedste betingelser for iværksættere og mikrovirksomheder i kommunen.

Slagteriet Udviklingspark Vejle har sit særlige navn fra beliggenheden i Vejle midtby. Den nuværende udviklingspark har til huse i administrationsbygningen til det nu nedrevne Tulip Slagteri, som tidligere hed Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri. 

Om Mød elbilen
Mød elbilen er et demonstrationsprojekt målrettet private virksomheder. Målet er at sætte skub i overgangen til elbiler i den private sektor via en positiv formidling af, hvad moderne elbiler tilbyder af fordele og muligheder.

I alt 25 virksomheder har fået mulighed for at teste fire moderne elbiler med tilhørende opladningsbokse i 14 dage inklusiv instruktion, help-desk og anbefalinger til den fremadrettede omstillingsproces. 

Projektet Mød elbilen er blevet til med tilskud fra Energistyrelsen under Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.

Slagteriet nomineret til DANA Award 2016 -kategorien Fællesskabsprisen!

Det er med stolthed, vi kan annoncere, at Slagteriet Udviklingspark Vejle er blevet nomineret til DANA Award 2016-prisen i kategorien Fællesskabsprisen.

En Award som gives til et kontorfællesskab, inkubator eller opstartsmiljø, som på bemærkelsesværdig vis har skabt rum og overskud til begejstring, virkelyst, netværk og udvikling. En Award som belønner det mod som det er, at foretage ofte større investeringer i lokaler og drift for at kunne tilbyde moderne vækstfaciliteter med særpræg for især mindre virksomheder.

Slagteriet nomineres fordi:

”Centerleder Per Hein og hans dedikerede team, har formået at skabe et innovativt brand og dynamisk vækstmiljø for iværksættere og mikrovirksomheder i Vejle.

Huset er kendetegnet ved sin store mangfoldighed og et sted, hvor brancher mødes - skaber grundlag for vækst og virke blandt virksomhederne, men også grundlag for at der skabes nye produkter og projekter på tværs af baggrunde og fag. Centerleder Per Hein er ikke en " klassisk " centerleder, men i høj grad en ildsjæl, som brænder meget for, at hver enkelt virksomhed i huset få succes og adgang til de bedste rammer for netværk, udvikling og nytænkning og sætter en ære i at skabe de bedste rammer for videndeling og i samspil med erhvervslivet i Vejle som helhed.”

 

Prisoverrækkelsen foregår ved DANA Award 2016 d.9. juni 2016. 

Læs mere om arrangementet her!

 

 

Vidste du, at alle borgere i Vejle med en iværksætter i maven kan få juridisk rådgivning i Slagteriet Udviklingspark Vejle.

Overvejer du at starte virksomhed, er du ved at starte eller er du igang, er du velkommen til at møde op i Slagteriet Udviklingspark Vejle d. 3. tirsdag hver måned kl.9-12, hvor Thomas Grønbek fra Codex Advokater er klar til at rådgive om diverse juridiske problemstillinger.

Her en hilsen fra Thomas:

”Hos Codex Advokater arbejder jeg med generel erhvervsret og selskabsret, immaterialret, it-ret og miljøret. Min store interesse er it-ret og særligt emner som plagiering af software, hosting-aftaler, softwareleverancer, udviklingsaftaler, behandling af persondata og online marketing har jeg erfaring med.

Udover juraen har jeg syv års blandet erfaring fra TV 2, hvor jeg har arbejdet med digitale projekter, kommunikation, kundeservice, forretningsudvikling og it-ret som cookies, domænenavne, persondata og online markedsføring.

Jura er sjovt, når man veksler i spændingsfeltet mellem produktudvikling og forretningsudvikling."

 Du henvender dig blot i receptionen, når du ankommer.

 Vi glæder os til at se dig.

Vejle Kommune Erhverv indgår strategisk samarbejdsaftale med Vækstfonden

Vejle Kommune Erhverv har indgået en strategisk samarbejdsaftale med Vækstfonden, der er en statslig fond sat i verden for at finansiere iværksættere og vækstvirksomheder.  Vi håber, vi med den nye aftale, der sikrer Vækstfondens fysiske tilstedeværelse i vores iværksættermiljøer i Vejle, kan bidrage til at sætte yderligere skub i væksten i Vejle.

Vækstfonden hjælper især med:

• Køb en virksomhed

• Forny din produktion

• Udvid din forretning

• Indtag nye markeder

• Bliv grønnere og mere effektiv

• Nystartet virksomhed

Der kan være tale om både mindre lån og større egenkapital-finansiering til både etablerede og helt nystartede virksomheder.

Vækstfonden vil have en fast mødedag i Vejle den 3. torsdag hver måned på skift i henholdsvis Slagteriet Udviklingspark Vejle, Spinderihallerne og Greentech Center.

Vil du vide mere om, hvorvidt Vækstfondens tilbud er noget for dig og din virksomhed, er du velkommen til at kontakte erhvervskundechef Michael Eg på tlf. 81 88 05 34 eller mail meg(at)vf.dk  mhp. at aftale et møde i Vejle. Du kan også orientere dig nærmere på www.vf.dk .

Her oversigt over datoer og steder for møde med Vækstfonden i 2015:

22/1 – Spinderihallerne

19/2 – Slagteriet

19/3 – Greentech

23/4 – Spinderihallerne

21/5 – Slagteriet

18/6 – Greentech

20/8 – Spinderihallerne

17/9 – Slagteriet

22/10 – Greentech

19/11 – Spinderihallerne

17/12 – Slagteriet