Nyheder

Vejle kåret til Danmarks bedste iværksætterkommune 2014

Vejle er endnu en gang blevet kåret til Danmarks bedste kommune til at skabe ideelle vilkår for iværksættere.

Første gang Vejle vandt var i 2007 - og nu har Vejle vist vejen igen i 2014. Under kåringen, som foregik i Spinderihallerne onsdag d. 19. november, blev Vejles evne til at dyrke og fremelske iværksætteriet fremhævet - sammen med en lovprisning af de mange kommunale tilbud og tiltag. Også Slagteriet Udviklingspark Vejle blev nævnt som et af de iværksættermiljøer som er med at holde en høj standard indenfor innovation og entreprenørskab.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Stor succes for Iværksætterforløb for ledige

Iværksætterforløb for ledige startede for snart tre år siden som et samarbejde mellem Slagteriet Udviklingspark Vejle og Jobcenter Vejle. Samarbejdet er siden blevet udvidet til også at tælle jobcentre i nabokommunerne. Målet har fra starten været at række en hjælpende hånd ud til ressourcestærke ledige med en drøm om at starte egen virksomhed, og i dag kan centerleder Per Hein og projektkonsulent Claus Hansen berette om en imponerende succesrate for forløbet:

”Siden november 2011 har vi haft mere end 60 deltagere igennem iværksætterforløbet, og seneste statistik viser, at mere end 80% af dem har flyttet sig fra passiv forsørgelse til hel eller delvis selvforsørgelse”, fortæller Per Hein. ”Vores deltagere får styr på deres forretningsidé og bliver klædt grundigt på til den svære proces, som det er at starte selvstændig virksomhed. Og det er faktisk en bred vifte af virksomheder, der har set dagens lys ved at bruge os som springbræt. Webudvikling, skadedyrsbekæmpelse, møbeldesign, havearbejde og regnskabsservice for blot at nævne nogle få områder. Deltagerne går fra at være ledige til at være potentielle arbejdsgivere - fra den ene ende af arbejdsmarkedet til den anden!”

Claus Hansen, der er ansvarlig for forløbet, supplerer:

”Forløbet er unikt i Danmark af flere årsager. For det første er der ikke tale om et kursus i normal forstand, som de ledige skal gå og vente på at starte på. Der er løbende optag på forløbet hos os, så deltagerne kan starte umiddelbart efter godkendelse fra jobcenteret. Vi kører heller ikke med fælles tavleundervisning, men vægter det individuelle gennem coaching, netværk og fokus på praktisk udførelse frem for teori. Endelig gør vi også meget ud af at styrke deltagernes personlige fundament, da der altid står stærke mennesker bag stærke virksomheder. Og vi kan se hver dag, at det virker!”

Deltagerne arbejder i et professionelt iværksættermiljø i Slagteriet Udviklingspark Vejle, mens de er på forløbet. De har således deres daglige gang blandt etablerede mikrovirksomheder i et stort kontorfællesskab i hjertet af Vejle.

Man kan finde mere information om Iværksætterforløb for ledige på hjemmesiden www.iværksætterforløb.dk, der også fungerer som et nyttigt ressourcebibliotek for forløbets deltagere. Du kan hente en brochure om Iværksætterforløb for ledige her.

Atter ledige lokaler i Slagteriet

Efter i længere tid at have haft stort set fuld udlejning, er nogle af virksomherne vokset ud af vores rammer og har etableret sig andre steder i byen. Vi glæder os over, at "vores" virksomheder hele tiden udvikler sig og dermed skaber vækst i Vejle. Samtidig giver det så plads til, at andre mikrovirksomheder med vækstambitioner kan rykke ind og blive en del af fællesskabet.

Hos os kan du leje lige fra et virtuelt kontor, en skrivebordsplads til kontorer til 1-4 personer.

Vil du høre mere om dine muligheder, er du velkommen til at kontakte centerleder Per Hein på tlf. 51 19 69 07 eller mail pehei2vejle.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vidste du, at

- overlevelsesraten for iværksættere i en udviklingspark er ca. 90% mod 50% udenfor

- at der er 3-4 gange flere vækstiværksættere i udviklingsparker end udenfor.

ONEHEAT præsenterer ny teknologi i Slagteriet Udviklingspark Vejle

Fredag d. 25. april kl. 13.00 præsenterer virksomheden ONEHEAT sin nye vand- og energibesparelses-teknologi ved en reception i auditoriet i Slagteriet Udviklingspark Vejle. Demonstrationsprojektet "Højeffektiv vandoptimeringsløsning", som er gennemført i lokaler i Slagteriet Udviklingspark Vejle i samarbejde med Miljøministeriet, Vejle Kommune og VIA University College, er netop afsluttet, og ved receptionen får du selv mulighed for at afprøve løsningen.

Opskalering viser, at ved installation af ONEHEATs teknologi på samtlige danske skoler vil den gennemsnitlige besparelse være på mere end 80% af det totale varmtvandsforbrug. Løsningen kan også med fordel bruges på hoteller, restauranter, institutioner, offentlige bygninger m.m.

Program

13.00 Ankomst og forfriskninger

13.15 Velkommen, ONEHEAT Tor Reedtz & Per Hein, Centerleder

13.30 Highlights fra projektet, VIA Carsten Nielsen

14.00 Energispild for milliarder, ALECTIA Flemming Schrøder

14.30 Fremtiden & demonstration, ONEHEAT Tor Reedtz

Roberthus Udviklingspark Egtved afholder åbent hus

Nye lejere i Roberthus Udviklingspark Egtved

Roberthus - det tidligere rådhus i Egtved - danner nu ramme om et spirende iværksættermiljø for mikrovirksomheder og erhvervsfolk i Egtved og omegn. De første lejere har allerede indtaget nogle af husets nyindrettede kontorer, blandt andre den lokale erhvervsforening AKTIVerhverv, Landdistrikternes Fællesråd, erhvervs- og salgsnetværket GLOBAL-Network samt virksomheden Kassetjek.dk, som hjælper iværksættere og selvstændige med at skabe økonomisk overblik i en travl hverdag.

Roberthus - iværksætteri i oplandet

Med opstarten af Roberthus satser Slagteriet Udviklingspark Vejle på at udbrede mulighederne for vækst og iværksætteri til oplandet, så folk med nye og spændende forretningsidéer ikke nødvendigvis skal køre til Vejle for at få et kontor tæt på andre iværksættere og mikrovirksomheder.

Som nystartet iværksætter har man takket være Vejle Kommunes status som frikommune mulighed for huslejefrihed i op til et halvt år. Man bliver en del af iværksættermiljøet i Roberthus og kan således gratis drage fordel af husets mange faciliteter.

Kom til åbent hus efter påske

Onsdag d. 23. april fra kl. 16.00 til 18.00 afholdes der åbent hus i Roberthus Udviklingspark Egtved, hvor interesserede kan få en rundvisning og en uforpligtende drøftelse af mulighederne i huset.

For yderligere information, kontakt centerleder Per Hein på +45 51 19 69 07